PUBLICITATE
Clătite japoneze
Rețetă pentru clătite japoneze, pufoase ca niște norișori.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
10
- 2 ks ouă
- 11⁄2 linguri zahăr
- 1⁄2 linguri extract de vanilie
- 2 linguri unt
- 11⁄2 linguri lapte integral
- 1⁄2 linguriță suc de lămâie
- 1⁄2 linguri Sare
- 1 linguri praf de copt
- 3⁄4 căni făină simplă specială
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
30 min.
1. Pasul
Separați ouăle în gălbenușuri și albușuri. Puneți albușurile într-un vas mare și gălbenușurile într-un vas mai mic.
2. Pasul
Adăugați la gălbenușuri 0,5 lingurițe de zahăr, extract de vanilie, unt moale, lapte integral, suc de lămâie, sare, praf de copt și făină albă. Amestecați bine.
3. Pasul
Bateți albușurile până devin spumoase. În timp ce bateți, adăugați treptat restul de zahăr.
4. Pasul
Cu un tel amestecați cu grijă spuma de albuș în amestecul cu gălbenușuri.
5. Pasul
Turnați aluatul într-o formă de silicon și coaceți-l într-o tigaie cu capac la foc mediu timp de aproximativ 10 minute pe fiecare parte.