Sursa :: caoyu36 for Getty Images
Coaceți prăjituri japoneze de burete
Buretele japonez este un tip de prăjitură care se prepară din cele mai simple ingrediente, dar care oferă un rezultat final rafinat. Necesită precizie și răbdare, dar rezultatul final merită cu siguranță. Buretele japonez este asemănător cu cheesecake-ul în ceea ce privește textura și aspectul.
Ingrediente
- 6 Ouă (separat în albuș și gălbenuș)
- 60 g zahăr
- 60 ml lapte
- 40 g Făină pentru toate scopurile
- 20 g amidon de porumb
- 50 g unt
- 1 Lingură de ceai esență de vanilie
- un vârf de cuțit de sare
- zahăr de cofetărie
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a face prăjituri japoneze de burete, începeți prin a amesteca gălbenușurile de ou și zahărul într-un bol. Mie îmi place să adaug zahărul puțin câte puțin pentru a obține o mai bună integrare.
Apoi, se topește untul în cuptorul cu microunde și se adaugă la amestecul de gălbenușuri de ou și zahăr, împreună cu laptele și extractul de vanilie.
Se amestecă separat făina și făina de porumb și apoi se strecoară în amestecul de mai sus. Cernerea este foarte importantă, ea garantează o prăjitură foarte ușoară și aerisită.
Acum bateți albușurile de ou până când devin tari. Nu uitați să adăugați un vârf de cuțit de sare, acest lucru ajută să le facă frumoase și pufoase. Apoi, adăugați cu grijă albușurile bătute în amestecul de prăjituri, având grijă să nu dezumflați aluatul.
Se toarnă amestecul de tort într-o formă de tort unsă și se coace la 160 de grade Celsius timp de aproximativ 40-50 de minute. Supravegheați prăjitura în timp ce se coace - dacă se rumenește prea repede, acoperiți-o pur și simplu cu o folie de aluminiu.
După ce buretele japonez este copt, se răstoarnă tortul pe un grătar de sârmă și se lasă să se răcească complet. La final, se presară prăjitura cu zahăr pudră și se servește.