Sursa :: Pixabay: LAWJR
Coaste Prime
O coastă prime suculentă, suculentă, ușor de făcut, care va satisface gusturile tuturor! Acest preparat clasic, asociat cu legume prăjite și un sos de vin roșu, este perfect pentru cine formale sau o masă de familie confortabilă.
Ingrediente
Coaste de vită
- 3 kg Coaste de vita cu os
- 2 lingură Sare kasher
- 2 lingură Piper negru
Legume la cuptor
- 500 g scavenger
- 500 g Cartofi
- 3 lingură ulei de măsline
Sos de vin rosu
- 1 sticlă vin roșu
- 2 lingură unt
- 1 lingură făină
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 220 de grade C (425 de grade F).
Condimentați coastele de vită cu sare și piper.
Pune șunca la cuptor într-o tavă de copt, cu oasele în jos.
Prăjește ribeye-ul la 220 de grade C timp de 20 de minute.
Reduce temperatura la 120 de grade C (250 de grade F) și continuă coacerea timp de 2 ore.
În timp ce coastele de vită se rumenesc, pregătește legumele.
Aruncați morcovii și cartofii în ulei de măsline, condimentați cu sare și piper și coaceți în cuptor timp de aproximativ 45 de minute.
Pentru sosul de vin roșu, topiți untul într-o cratiță, adăugați făina și amestecați până se formează o pastă.
Adăugați încet vinul roșu la pastă, amestecând constant până când amestecul se îngroașă.
Feliează coastele de vită, servește cu legume și toarnă sosul.