Cotlet de porc la cuptor cu sos de miere și usturoi
Cotletul acesta este un preparat deosebit, care îmbină aromele puternice și dulci-amarui ale sosului de miere și usturoi cu textura fragedă și suculentă a cotletului de porc. Perfect pentru o cină specială sau o masă festivă.
Ingrediente
- 4 cotlete de porc cu os
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură sare
- 1⁄2 lingură piper negru proaspăt măcinat
- 4 căței usturoi tocați fin
- 1⁄4 cană miere
- 1⁄4 cană sos de soia
- 2 linguri oțet balsamic
- 1 linguriță boia dulce
- 1⁄4 cană apă
Ultimele broșuri
Procedura
Încălziți cuptorul la 190°C. Frecați cotletele de porc cu ulei de măsline, sare și piper negru. Puneți-le într-un vas termorezistent și introduceți-l în cuptor. Lăsați cotletele să se coacă timp de 45 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului.
Sursa :: Youtube
Într-un castron, amestecați usturoiul tocat, mierea, sosul de soia, oțetul balsamic, boiaua dulce și apa. Acesta este sosul de miere și usturoi. După 45 de minute, scoateți vasul din cuptor și turnați sosul peste cotletele de porc.
Sursa :: Youtube
Acoperiți vasul cu folie de aluminiu și introduceți-l înapoi în cuptor. Continuați să coaceți cotletele timp de 30 de minute suplimentare sau până când sosul s-a caramelizat și cotletele sunt bine coapte. Serviți cotletele fierbinți, stropite cu sosul caramelizat.
Sursa :: Youtube