Sursa :: gbh007 from Getty Images
Cotlete de porc
Cotletul de porc este un fel de mâncare poloneză clasică care întotdeauna îmi iese perfect. Cotletul de porc este felul de mâncare preferat al familiei mele.
Ingrediente
- 4 felii Cotlet de porc
- 2 buc ouă
- pesmet
- Sare după gust
- Piper după gust
- Ulei de prăjit
- făină de grâu
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a pregăti pulpa de porc. Dacă aveți felii mari, le puteți tăia în două. Este important ca feliile să aibă o grosime uniformă pentru a asigura o prăjire uniformă. Eu încerc întotdeauna să le fac cu o grosime de aproximativ 1,5-2 cm.
Apoi, pregătiți pesmetul. Se bat ouăle într-un castron, iar în altul se amestecă pesmetul cu sare și piper. În plus, eu am folosit făină integrală la începutul acoperirii, care ajută pesmetul să se lipească de carne.
Se trece fiecare felie de carne de porc mai întâi prin făină, apoi în ou și în final în pesmet. Încercați să vă asigurați că pesmetul este distribuit uniform pe toată cotletul.
Prăjiți cotletele la foc mediu. Aveți grijă ca învelișul să nu se ardă, dar în același timp carnea să aibă timp să se gătească. Din experiența mea, cel mai bine este să prăjiți cotletele timp de aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte.
Puneți cotletele finite deoparte pe un prosop de hârtie pentru a scăpa de excesul de grăsime. Întotdeauna încerc să le servesc imediat, cât sunt încă fierbinți și crocante. Sunt delicioase cu cartofi, salată și sos de ciuperci.