Sursa :: Dar1930 from Getty Images
Crap pe unt
Acest fel de mâncare - crap în unt - este legat în mod inerent de Crăciun pentru mine și apare în mod tradițional pe masa noastră de Ajun.
Ingrediente
- 1 bucată Crap
- 150 g Unt
- suc de lămâie
- Mărar proaspăt
- sare și piper
Ultimele broșuri
Procedura
Crapul este mai întâi spălat și eviscerat. După ce este curățat, îl sărez și îl piperăm.
Apoi ung crapul cu suc de lămâie, care dă cărnii un gust proaspăt și ușor acrișor. Apoi las crapul să stea timp de aproximativ 15 minute.
Între timp, preîncălziți cuptorul la 200°C. După ce am așteptat, ung crapul cu unt topit și îl dau la cuptor. Îl dau la cuptor timp de aproximativ o oră și jumătate, până când devine auriu. În timpul coacerii, din când în când, ung crapul cu unt și cu suc propriu pentru a menține carnea suculentă.
După scoaterea din cuptor, presar crapul cu mărar proaspăt și îl servesc cu legume și cartofi.