Sursa :: maxlashcheuski from Canva
Cremă de caramel
Rețetă pentru cremă de caramel, care poate fi folosită ca umplutură pentru clătite, ca acompaniament pentru budincă sau deserturi. O pregătesc des pentru sărbătorile în familie și este întotdeauna preferată. Îmi place aroma subtilă de caramel și gustul său plin, care este în același timp dulce și ușor amărui.
Ingrediente
- 200 g Zahăr
- 60 ml Ape
- 500 ml Frișcă
- 1 Lingura extract de vanilie
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a pregăti toate ingredientele, deoarece procesul de gătire poate fi destul de rapid și nu ar trebui să părăsiți aragazul.
Într-o cratiță de cel puțin 2 litri, se combină zahărul și apa și se fierb la foc mediu-mare până când zahărul se dizolvă și amestecul începe să se rumenească.
Între timp, puneți frișca într-o altă cratiță și încălziți-o la foc mic. Odată ce caramelul are culoarea potrivită, reduceți focul și turnați cu grijă crema fierbinte. Aveți grijă, amestecul poate să stropească violent.
Se adaugă extractul de vanilie și se amestecă până când caramelul se dizolvă în cremă și amestecul este omogen.