Cremă de mere
Un adevărat desert de toamnă după prânzurile de duminică.
Ingrediente
Paste:
- 350 g Făină fină
- 11⁄2 linguriță Praf de copt
- Un vârf de cuțit de sare
- 1 cs zahăr vanilat
- 70 g zahăr
- 200 g Margarină sau unt
- 1 ou
Cremă:
- 750 ml lapte
- 1 cs zahăr vanilat
- 3 ou
- 80 g zahăr
- 50 g Amidon alimentar
- 80 g Margarină sau unt
Strat de mere:
- 11⁄2 kg Mere spălate, curățate de coajă și date pe răzătoare
- 4 lingură zahăr
- 1 linguriță Scorțișoară
- 1 Lingură unt
Sus:
- zahăr de cofetărie
Ultimele broșuri
Procedura
Adăugați praful de copt, sarea, zahărul vanilat, zahărul, untul și oul la făină și frământați rapid.
Sursa :: youtube
Se împarte aluatul în două, se înfășoară individual în folie de aluminiu și se pune la congelator.
Sursa :: youtube
Pregătim budinca. Măsurăm ouăle, zaharurile și amidonul într-un castron și amestecăm până când nu se formează cocoloașe, apoi turnăm treptat laptele și amestecăm, amestecând constant, la foc mic, până când dă în clocot.
Sursa :: youtube
Pentru a face stratul de mere, se topește untul într-o tigaie, se adaugă merele, zahărul și scorțișoara și se prăjește câteva minute.
Sursa :: youtube
Pentru asamblare: se tapetează tava de copt cu hârtie de copt, apoi se desface una dintre bilele de aluat și se rade pe fundul acesteia. Se întinde mărul uniform peste aluat, se întinde crema de ouă deasupra și apoi se presară celălalt aluat peste cremă.
Sursa :: youtube
Se coace în cuptor la 180°C timp de 45-50 de minute, de jos în sus. Nu le puteți felia frumos decât atunci când sunt complet reci!!! Se presară zahăr pudră pe deasupra.
Sursa :: youtube