Sursa :: ola_p from Getty Images
Curcan pe cremă
Această rețetă este una dintre preferatele mele pentru că îmi place simplitatea și bogăția de gust pe care o conține crema de piept de curcan.
Ingrediente
- 1 kg Carne de curcan
- 1 ks The Onion
- 1 ceașcă Făină simplă
- 1⁄2 litri Cremă de gătit
- 1⁄2 cană vin alb
- 3 cuișoare Usturoi
- unt
- sare și piper negru
- frunză de dafin
- Coriandru
- ulei de măsline
Ultimele broșuri
Procedura
Se taie curcanul în bucăți mai mari și se condimentează cu sare. Acest pas este important pentru ca carnea să capete toată savoarea.
Se încălzește o lingură de unt și ulei de măsline într-o tigaie și se rumenește carnea, amestecând constant. Prăjiți carnea până când devine aurie.
Apoi scoateți-o și puneți-o deoparte. În aceeași tigaie, se prăjește ceapa tocată împreună cu usturoiul până când devine sticloasă.
Adăugați făina și gătiți, amestecând constant, până când vedeți că începe să-și schimbe culoarea.
Apoi adăugați carnea înapoi în tigaie și turnați vinul alb peste ea. Se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20 de minute.
Se toarnă crema de gătit, se adaugă frunza de dafin și coriandrul. Se amestecă ușor și se fierbe la foc mic timp de 10 minute.
La final, se asezonează crema de curcan cu sare și piper după gust.