PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: PublicDomainPictures

Curcanul perfect suculent de friptură perfect

Această friptură de curcan nu reușește niciodată să impresioneze cu carnea sa suculentă și aromată, combinată cu pielea crocantă și aurie.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
9
  • 1 Curcan întreg Adăugat la
  • 2 căni Sare kosher Adăugat la
  • 2 căni zahăr brun Adăugat la
  • 1 galon Bulion de pui Adăugat la
  • 1 lingură Boabe de piper negru Adăugat la
  • 112 linguri Fructe de padure Adăugat la
  • 112 linguri Ghimbir confiat tocat Adăugat la
  • 1 galon Apă cu multă gheață Adăugat la
  • 1 Măr roșu, tăiat în felii Adăugat la
  • 12 Ceapă, tăiată felii Adăugat la
  • 1 stick Scorțișoară Adăugat la
  • 1 ceașcă apă Adăugat la
  • 4 crenguțe Rosemary Adăugat la
  • 6 frunze salvie Adăugat la
  • ulei de rapiță Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

280 min.
1. Pasul

Cu o noapte înainte de prăjire, combinați sarea Kosher, zahărul brun, bulionul de pui, boabele de piper, boabele de condimente și ghimbirul confit într-o oală mare, la foc mediu-mare. Se amestecă ocazional pentru a dizolva substanțele solide și se aduce la fierbere. Apoi, lăsați amestecul să se răcească la temperatura camerei înainte de a se refrigera. Saramura asigură un curcan umed și aromat.

2. Pasul

La începutul zilei în care se gătește, combinați saramura și apa cu gheață într-o găleată curată de 5 galoane. Puneți curcanul decongelat (fără măruntaie) în găleată, cu pieptul în jos.

3. Pasul

Se dă la frigider sau se așează într-o zonă răcoroasă timp de 6 ore, rotind curcanul la jumătatea perioadei de saramură.

4. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 260°C (500°F). Pregătiți o tavă de prăjit cu grătar, asigurându-vă că este suficient de rezistentă pentru a susține curcanul.

5. Pasul

Clătiți bine curcanul sub apă rece, apoi uscați-l cu prosoape de hârtie.

6. Pasul

Se împănează curcanul cu felii de măr și ceapă, batonul de scorțișoară și o cană de apă. Acest lucru nu numai că adaugă savoare curcanului, dar ajută și la menținerea umidității acestuia.

7. Pasul

Pentru un plus de aromă și savoare, puneți frunze de rozmarin și salvie sub pielea pieptului.

8. Pasul

Ungeți curcanul cu ulei de canola. Uleiul contribuie la obținerea unei pielițe perfect crocante și frumos rumenite.

9. Pasul

Se prăjește curcanul în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30 de minute.

10. Pasul

Reduceți focul la 175°C (350°F), acoperiți pasărea cu un strat dublu de folie de aluminiu și prăjiți-o timp de încă 2 până la 2 ore și jumătate, ungând-o din când în când cu sucul din tigaie. Țineți cont de faptul că ungerea continuă este esențială pentru a obține o friptură suculentă.

11. Pasul

Pentru a vă asigura că curcanul este perfect gătit, folosiți un termometru cu sondă introdus în partea cea mai groasă a coapsei. Acesta ar trebui să indice 74°C (165°F).

12. Pasul

Se lasă curcanul să se odihnească, acoperit cu o folie de aluminiu proaspătă, timp de 15 minute înainte de a-l tăia.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou