PUBLICITATE

Sursa :: Soumen59 for Pixabay

Curry asiatic "Biriyani" cu pui și orez basmati

Biryani este un fel de mâncare de orez consistent din Asia. Orezul basmati aromat este fiert la abur într-un sos picant de roșii și curry și servit ca o tocană consistentă cu pui. Felul de mâncare asiatic de pui-prăjitură cu orez are nevoie de puțin timp, dar este o experiență gustativă deosebită!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g Orez basmati spălat Adăugat la
  • 500 g Bucăți de pui Adăugat la
  • 3 cubulețe ceapă Adăugat la
  • 3 piure Roșii Adăugat la
  • 200 g iaurt Adăugat la
  • 2 Tablespoon Pastă de ghimbir și usturoi Adăugat la
  • 2 verde Ardei iute, tăiat în jumătate Adăugat la
  • 4 Cuișoare Adăugat la
  • 3 Păstăi de cardamom Adăugat la
  • 2 Bețișoare de scorțișoară Adăugat la
  • 1 Linguriță chimen Adăugat la
  • 1 Linguriță Pulbere de turmeric Adăugat la
  • 1 Linguriță Pulbere de ardei iute roșu Adăugat la
  • 1 Linguriță garam masala Adăugat la
  • 2 frunze de dafin Adăugat la
  • 4 Tablespoon Ulei de gătit sau ghee Adăugat la
  • Sare după gust Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

80 min.
1. Pasul

Prepararea rețetei de biriyani începe cu înmuierea orezului basmati în apă timp de aproximativ 30 de minute. Consider că acest pas este esențial pentru că îi conferă orezului consistența perfectă.

2. Pasul

În timp ce orezul se înmoaie, încălziți uleiul într-o tigaie adâncă. Eu prefer ghee pentru aromele sale de nucă, care se potrivesc foarte bine cu acest fel de mâncare.

3. Pasul

Odată ce uleiul este încins, adăugați cuișoarele, păstăile de cardamom, bețele de scorțișoară și chimenul și amestecați timp de aproximativ 1-2 minute până când condimentele încep să scârțâie. Aveți grijă aici, condimentele nu trebuie să ardă!

4. Pasul

Apoi, se adaugă ceapa tăiată cubulețe, ardeii verzi și frunzele de dafin și se prăjește până când ceapa devine aurie.

5. Pasul

Acum adăugați pasta de condimente, roșiile, pudra de turmeric, pudra de ardei iute roșu și sarea și amestecați bine.

6. Pasul

După ce roșiile sunt moi, adăugați puiul și gătiți timp de aproximativ 10 minute, până când este bine pătruns.

7. Pasul

Acum adăugați iaurtul și garam masala în vasul de biriyani și amestecați din nou.

8. Pasul

La final, se scurge orezul înmuiat și se adaugă în tigaie. Pentru o gătire uniformă, orezul trebuie să fie complet acoperit de sos. Se fierbe la foc mic timp de aproximativ 20 de minute, până când orezul a absorbit toată apa. Serviți biryani indian cald.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou