Sursa :: Pixabay: Anyusha
Decadent Caramel Mud Cake cu Caramel Ganache
Această prăjitură cu caramel cu ganache de caramel este un favorit al mulțimii în orice adunare, iar nuanțele de caramel auriu îi conferă un farmec vizual irezistibil.
Ingrediente
Tort cu noroi:
- 250 gms De unt nesărat, tăiat în cuburi
- 200 gms De ciocolată albă, tăiată grosier
- 330 gms De zahăr brun bine ambalat
- 375 ml de apă
- 2 tbls De sirop de aur
- 1 linguriță De extract de vanilie pură
- 225 gms De făină integrală
- 65 gms De făină autogresată
- 2 Ouă mari, bătute
Caramel Ganache:
- 200 gms De ciocolată albă, tăiată grosier
- 100 ml De smântână îngroșată
- 2 tbls De sirop de aur
Ultimele broșuri
Procedura
Să începem prin a preîncălzi cuptorul la 150°C (302°F). De-a lungul anilor, mi-am dat seama că temperatura potrivită joacă un rol destul de important în obținerea acelei texturi perfecte pentru desertul tău. Nu uitați să tapetați cu hârtie de copt o tavă rotundă de tort de 23 cm (9 in).
Pentru prăjitura cu noroi, combinați untul, ciocolata albă, zahărul, apa, siropul de aur și extractul de vanilie într-o cratiță mare. Încălziți-le la foc mic, amestecând constant până când totul se topește și amestecul este omogen. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească timp de 15 minute. Am descoperit că lăsându-l să se răcească bine se asigură că ouăle nu se vor găti atunci când se adaugă în continuare.
După ce amestecul s-a răcit, se bat ouăle bătute și se adaugă treptat făina, bătând până se omogenizează. Se toarnă amestecul în forma de tort pregătită și se netezește partea de sus. Acum, coaceți-l în cuptorul preîncălzit timp de 1 oră sau până când o broască iese curată când este testată - nu vă faceți griji dacă partea de sus crapă puțin, este normal pentru prăjitura cu noroi!
În timp ce prăjitura cu noroi se odihnește, puteți pregăti între timp ganache-ul de caramel. Combinați ciocolata albă, smântâna îngroșată și siropul auriu într-un bol termorezistent deasupra unei cratițe cu apă clocotită. Amestecați până când amestecul este neted și lucios. Aceasta este ganache de caramel.
După ce prăjitura s-a răcit, turnați ganache-ul de caramel deasupra, lăsându-l să se scurgă natural pe margini. Jocul de așteptare s-ar putea să vă pună la încercare răbdarea, dar merită să așteptați ca ganache-ul să se întărească pentru un tort somptuos și apetisant.
Și voila, Tortul cu Caramel Mud Cake cu Ganache Caramel este gata! Tăiați-l, serviți-l celor dragi sau pur și simplu răsfățați-vă cu el de unul singur - în orice caz, veți avea parte de un răsfăț de neuitat! Poftă bună!