Desert de castane
Cheesecake de piure de castane cu blat de morcovi și portocale.
Ingrediente
CORP DE PORTOCALĂ-ARBUZ
- 40 g morcovi rași fin
- 40 g unt înmuiat
- 45 g zahăr cristal
- 1⁄2 ou
- 80 făină integrală de spelta
- 1 linguriță praf de copt
- 80 ml Suc de portocale
- coaja de portocală
CREMA DE CASTANE + PORTOCALA
- 250 g piure de castane
- 250 g Brânză de vaci moale
- 200 g smântână acră
- Un pic De suc de portocale și coajă
- 3 ro zahăr de cofetărie
- 1 ro făină simplă specială
- 1 ou
CIORBA DE LAPTE CU CIOCOLATĂ
- 125 g Ciocolată cu lapte pentru gătit
- 50 ml smântână pentru frișcă
Ultimele broșuri
Procedura
CORPUL DE MORCOVI ȘI PORTOCALĂ: Întâi de toate, bateți untul cu zahărul și apoi cu oul. Apoi adăugați ingredientele uscate și la sfârșit amestecați cu spatula morcovul și sucul de portocală.
Se va forma un aluat dens. Coacem la 180°C / aproximativ 15 min. și așteptăm până se răcește complet. Poate fi coptă și cu o zi înainte și lăsată în formă.
CREMĂ DE CASTANE PURE + PORTOCALĂ: Amestecăm totul împreună. Turnăm crema gata preparată peste baza coaptă și răcită și o coacem din nou la 140°C / aproximativ 70 de minute. După coacere, lăsăm prăjitura să mai stea înca o oră în cuptorul oprit și închis, apoi o lăsăm să se răcească cu ușa cuptorului întredeschisă.
Pe tortul răcit turnăm un strat de ciocolată și îl lăsăm câteva ore la frigider. Cel mai bine peste noapte.
Poftă bună. :)