PUBLICITATE

Sursa :: Freepik

Desert francez Mont Blanc Mont Blanc Tartă cu castane Desert

Această rețetă este o variantă luxoasă a desertului clasic francez, Mont Blanc. Stratificat cu o pastă de ficăței cu unt, un piure bogat de castane și acoperit cu o frișcă pufoasă, este un desert cu adevărat impresionant, perfect pentru a fi servit la petrecerile dumneavoastră.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8

Pentru coaja de tartă:

  • 112 căni De făină integrală Adăugat la
  • 14 ceașcă De zahăr granulat Adăugat la
  • 12 linguriță de sare Adăugat la
  • 9 tbls De unt nesărat, rece Adăugat la
  • 1 Gălbenuș de ou mare Adăugat la

Pentru umplutura de castane:

  • 1 ceașcă De cremă tartinabilă de castane (se găsește în magazinele de produse gastronomice) Adăugat la
  • 14 ceașcă de zahăr Adăugat la
  • 12 ceașcă De unt nesărat, înmuiat Adăugat la
  • 1 linguriță De extract de vanilie pură Adăugat la

Pentru toppingul de frișcă:

  • 1 ceașcă de smântână Adăugat la
  • 2 tbls de zahăr Adăugat la
  • 12 linguriță De extract de vanilie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

150 min.
1. Pasul

Începeți prin a face coaja de tartă. Într-un castron mare, amestecați împreună făina, zahărul și sarea. Tăiați untul în bucăți și frecați-l cu vârful degetelor în amestecul de făină până când amestecul seamănă cu pesmetul grosier. Această tehnică va asigura o coajă de tartă sfărâmicioasă.

2. Pasul

Se bate gălbenușul de ou și se adaugă la amestecul de făină. Combinați ingredientele fără să le strângeți cu mâinile. Dacă aluatul este prea uscat, adăugați un pic de apă rece ca gheața. Presărați aluatul într-un disc plat, înfășurați-l în folie alimentară și dați-l la frigider pentru cel puțin o oră.

3. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 190°C (375°F). Pe o suprafață presărată cu făină, întindeți aluatul răcit pentru a se potrivi unei forme de tartă. Aliniați cu grijă tava cu aluatul și tăiați orice depășire. Înțepați aluatul cu o furculiță și coaceți-l timp de aproximativ 15-20 de minute, sau până când devine auriu. Lăsați-l să se răcească.

4. Pasul

Pentru umplutura de castane, combinați castanele, zahărul, untul și vanilia într-un robot de bucătărie. Se amestecă până la omogenizare. Întindeți umplutura uniform peste coaja de tartă răcită.

5. Pasul

Bateți frișca, zahărul și vanilia până când se formează vârfuri tari pentru topping. Se pune frișca bătută peste umplutura de castane.

6. Pasul

Pentru un plus de fler, puteți decora tarta cu puțină piure de castane rezervat sau presărați deasupra cu ciocolată rasă. Lăsați tarta să se răcească în frigider cel puțin 2 ore înainte de a o servi.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou