Sursa :: rlat from Getty Images
Dovlecel la cuptor cu cartofi
Dovlecei la cuptor cu cartofi - acesta este un fel de mâncare ușor și delicios, care este alegerea mea preferată atunci când trebuie să pregătesc rapid o cină sănătoasă. De asemenea, îmi place să o prepar ca garnitură pentru mâncăruri cu carne.
Ingrediente
- 2 ks Cartofi
- 1 ks dovlecei
- 2 cuișoare Usturoi
- 2 ro Ulei de măsline
- sare și piper negru proaspăt măcinat
- 1⁄2 ro Busuioc
- 1⁄2 ro Oregano uscat
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Clătiți cartofii și dovleceii, uscați-i și tăiați-i în felii subțiri sau gălbenele. Se curăță cățeii de usturoi și se taie felii subțiri.
Se amestecă cartofii, dovleceii și usturoiul într-un castron cu ulei de măsline, sare, piper, busuioc și oregano pentru a acoperi uniform toate feliile.
Întindeți legumele pe o tavă de copt și prăjiți-le în cuptor timp de 25 - 30 de minute sau până când cartofii sunt moi și aurii. Se amestecă din când în când pentru a prăji uniform cartofii și dovleceii.