:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/H6oe-AARS5fQabXc9rMt/8736224848dbe4edbd3b6b1bd72e9c.jpeg)
Dulceață de trandafiri, deliciu parfumat pentru orice gust
Această dulceață creează un deliciu perfect pentru cei care iubesc aromele florale. Gustul rafinat al dulceții se potrivește de minune pe o felie de pâine proaspătă sau în combinație cu brânzeturi fine.
Ingrediente
- 1 kg petale de trandafiri proaspete
- 2 l apă
- 2 kg zahăr
- 1 lămâie
- 1 baton de scorțișoară
Ultimele broșuri
Procedura
Spală petalele de trandafiri și îndepărtează baza acestora. Pune petalele într-un vas cu apă și lasă-le la fiert timp de 30 de minute. Îndepărtează petalele și adaugă zahărul și batonul de scorțișoară în apa cu aroma de trandafiri.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/H6oe-AARS5fQabXc9rMt/13b16540c42e27ff9b3c4690bb230e.png)
Sursa :: Youtube
Lasă amestecul să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 1 oră și jumătate, sau până când se formează o sirop dens și lucios.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/H6oe-AARS5fQabXc9rMt/79d0e2af67fff2f552a03aef8b2409.png)
Sursa :: Youtube
Adaugă sucul de lămâie și mai lasă amestecul la fiert pentru încă 10 minute. Înlătură batonul de scorțișoară și pune dulceața în borcane curate și uscate.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/H6oe-AARS5fQabXc9rMt/d61a0d0618ec37571eb9a44de9f9c4.png)
Sursa :: Youtube