Sursa :: Pixabay : Hans
Fă-ți propriul fruct de ciocolată
Aceste fructe de ciocolată sunt un vis devenit realitate pentru toți iubitorii de ciocolată și fructe. Am făcut prima dată această rețetă acum câțiva ani, când căutam un desert ușor, dar dulce și ciocolatiu. De atunci, au fost un favorit ferm la petrecerile mele și un succes absolut cu invitații mei.
Ingrediente
- 200 g ciocolată neagră
- Fructe diverse (căpșuni, banane, mere, pere)
- Frigărui din lemn
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru rețeta de fructe cu ciocolată, pregătiți mai întâi fructele. Vă recomand să îl tăiați în bucățele, astfel încât să fie mai ușor de mâncat.
Se rupe ciocolata neagră în bucăți mici și se pune într-un bol rezistent la cuptorul cu microunde. Se topește ciocolata în cuptorul cu microunde, amestecând la fiecare 30 de secunde pentru a se asigura că se topește uniform și nu se arde. Acesta este un pas foarte important, altfel ciocolata se poate face cocoloașe.
Acum puneți bucățile de fructe pregătite pe țepușele de lemn.
Se scufundă pe rând în ciocolata topită, asigurându-se că sunt acoperite complet. Am descoperit că este mai ușor să întinzi ciocolata uniform dacă întorci fructele pe țepușe pe măsură ce le scoți din ciocolată.
Se așază fructele acoperite cu ciocolată pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă la frigider pentru cel puțin 30 de minute sau până când ciocolata s-a întărit.
Asta e tot ce trebuie să faci! Bucurați-vă de fructele de ciocolată făcute în casă ca o gustare delicioasă sau ca un desert ușor.