PUBLICITATE

Sursa :: fotoblend by Pixabay

Ficat de vită prăjit în stilul gospodinei

Una dintre rețetele mele preferate și un clasic al bucătăriei germane este ficatul de vită prăjit. Pregătesc acest fel de mâncare în bucătăria mea de ani de zile și am făcut mici ajustări de-a lungul timpului pentru a-l perfecționa. Sunt foarte bucuroasă să o împărtășesc cu voi aici.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g ficat de vită Adăugat la
  • 2 ceapă Adăugat la
  • 2 căței de usturoi Adăugat la
  • Făină pentru presărare Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • 3 Tablespoon unt Adăugat la
  • Puțin ulei de rapiță Adăugat la
  • 250 ml Bulion Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Pentru a pregăti rețeta de ficat de vită prăjit, mai întâi clătiți ficatul de vită sub apă rece și uscați-l. Apoi se taie în felii de 1 cm grosime. Din experiența mea, grosimea potrivită a feliilor oferă un rezultat final suculent ideal.

2. Pasul

Acum întoarceți feliile de ficat în făină, scuturați excesul de făină. Acest pas, am constatat, dă ficatului o crustă minunată.

3. Pasul

Se încinge untul și puțin ulei de rapiță într-o tigaie. Puneți cu grijă feliile de ficat în tigaie și prăjiți-le pe ambele părți la foc mediu. Mie îmi place ficatul mai degrabă mediu, așa că îl prăjesc aproximativ 2 minute pe fiecare parte.

4. Pasul

Se scoate ficatul din tigaie și se dă deoparte. Acum prăjiți ceapa și usturoiul tocate în aceeași tigaie până devin aurii.

5. Pasul

Se pune din nou ficatul de vită prăjit în tigaie, se adaugă bulionul și se fierbe totul la foc mic timp de 10 minute. La final, se asezonează cu sare și piper.

6. Pasul

Vă recomand să serviți ficatul de vită prăjit cu piure de cartofi și legume verzi ca garnitură.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou