Sursa :: ValentynVolkov from Getty Images
Friptura bine făcută
Rețetă pentru o friptură delicioasă, bine făcută, care merge bine la prânz sau la cină.
Ingrediente
- 250 g Friptură de vită de calitate
- 2 Linguri Ulei de măsline
- Lingură de unt
- Arpagic după gust
- Rozmarin după gust
- Cimbru după gust
- sare
- Piper proaspăt măcinat
Ultimele broșuri
Procedura
Se prepară carnea. Aceasta trebuie să fie la temperatura camerei. Carnea ar trebui să stea afară cel puțin o oră înainte de preparare. Când carnea este gata, se sărează pe ambele părți. Nu vă îngrijorați să nu sărați prea mult carnea. Suprafața sărată cu granule groase va da cărnii aroma potrivită.
Se încălzește o tigaie la foc mediu-mare, de preferință o tigaie din fontă. Adăugați ulei de măsline în tigaie. Când tigaia este suficient de fierbinte, puneți carnea în ea. Ar trebui să auziți un sfârâit ușor.
Lăsați friptura să se prăjească timp de aproximativ 2 minute, apoi întoarceți-o și lăsați-o să se prăjească încă 2 minute. Astfel veți obține o suprafață bine gătită.
Apoi se adaugă untul și ierburile. Untul va da fripturii o aromă mai bogată, iar ierburile vor completa aroma. Prăjiți friptura pe ambele părți, ungând-o cu untul topit. Cu această tehnică, nu trebuie să rumeniți carnea decât aproximativ 4 minute pe fiecare parte.
Scoateți friptura și lăsați-o să se odihnească timp de 5 minute. Carnea prăjită va fi mai suculentă și mai moale.