PUBLICITATE

Sursa :: ValentynVolkov from Getty Images

Friptura bine făcută

Rețetă pentru o friptură delicioasă, bine făcută, care merge bine la prânz sau la cină.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
1
  • 250 g Friptură de vită de calitate Adăugat la
  • 2 Linguri Ulei de măsline Adăugat la
  • Lingură de unt Adăugat la
  • Arpagic după gust Adăugat la
  • Rozmarin după gust Adăugat la
  • Cimbru după gust Adăugat la
  • sare Adăugat la
  • Piper proaspăt măcinat Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

40 min.
1. Pasul

Se prepară carnea. Aceasta trebuie să fie la temperatura camerei. Carnea ar trebui să stea afară cel puțin o oră înainte de preparare. Când carnea este gata, se sărează pe ambele părți. Nu vă îngrijorați să nu sărați prea mult carnea. Suprafața sărată cu granule groase va da cărnii aroma potrivită.

2. Pasul

Se încălzește o tigaie la foc mediu-mare, de preferință o tigaie din fontă. Adăugați ulei de măsline în tigaie. Când tigaia este suficient de fierbinte, puneți carnea în ea. Ar trebui să auziți un sfârâit ușor.

3. Pasul

Lăsați friptura să se prăjească timp de aproximativ 2 minute, apoi întoarceți-o și lăsați-o să se prăjească încă 2 minute. Astfel veți obține o suprafață bine gătită.

4. Pasul

Apoi se adaugă untul și ierburile. Untul va da fripturii o aromă mai bogată, iar ierburile vor completa aroma. Prăjiți friptura pe ambele părți, ungând-o cu untul topit. Cu această tehnică, nu trebuie să rumeniți carnea decât aproximativ 4 minute pe fiecare parte.

5. Pasul

Scoateți friptura și lăsați-o să se odihnească timp de 5 minute. Carnea prăjită va fi mai suculentă și mai moale.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou