Sursa :: Claudio Caridi from Getty Images
Friptură de porc cu cartofi
Prânz sau cină gustoasă sub formă de friptură de porc cu cartofi.
Ingrediente
- 1 kg De carne de porc
- 1 kg Cartof
- 4 cuișoare Usturoi
- Rozmarin proaspăt
- ulei
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
Ultimele broșuri
Procedura
Tăiați carnea de porc în bucăți de dimensiuni egale. Ungeți carnea cu ulei, presărați-o cu sare, piper și rozmarin.
Se curăță cartofii de coajă și se taie de aceeași mărime ca și carnea.
Amestecați atât carnea, cât și cartofii într-un castron pentru a combina toate ingredientele.
Pregătiți o tavă de prăjit, turnați puțin ulei în ea și întindeți carnea și cartofii astfel încât să se amestece la întâmplare.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de aproximativ o oră și jumătate sau până când cartofii sunt moi și crocanți, iar carnea este bine făcută.
După ce se scoate din cuptor, se lasă carnea de porc să se odihnească timp de 5 minute înainte de a fi servită. Acest lucru este esențial pentru a păstra sucul din carne.
Acest fel de mâncare poate fi servit fie cu cartofi copți, fie amestecat cu cartofi fierți.