PUBLICITATE

Sursa :: Claudio Caridi from Getty Images

Friptură de porc cu cartofi

Prânz sau cină gustoasă sub formă de friptură de porc cu cartofi.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 kg De carne de porc Adăugat la
  • 1 kg Cartof Adăugat la
  • 4 cuișoare Usturoi Adăugat la
  • Rozmarin proaspăt Adăugat la
  • ulei Adăugat la
  • sare Adăugat la
  • piper negru proaspăt măcinat Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Tăiați carnea de porc în bucăți de dimensiuni egale. Ungeți carnea cu ulei, presărați-o cu sare, piper și rozmarin.

2. Pasul

Se curăță cartofii de coajă și se taie de aceeași mărime ca și carnea.

3. Pasul

Amestecați atât carnea, cât și cartofii într-un castron pentru a combina toate ingredientele.

4. Pasul

Pregătiți o tavă de prăjit, turnați puțin ulei în ea și întindeți carnea și cartofii astfel încât să se amestece la întâmplare.

5. Pasul

Se coace în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de aproximativ o oră și jumătate sau până când cartofii sunt moi și crocanți, iar carnea este bine făcută.

6. Pasul

După ce se scoate din cuptor, se lasă carnea de porc să se odihnească timp de 5 minute înainte de a fi servită. Acest lucru este esențial pentru a păstra sucul din carne.

7. Pasul

Acest fel de mâncare poate fi servit fie cu cartofi copți, fie amestecat cu cartofi fierți.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou