PUBLICITATE
Sursa :: mapik27 from Getty Images
Friptura de porc în sos de hrean
Friptura de porc delicată și suculentă, servită cu un sos picant pe bază de hrean, este un fel de mâncare care a devenit un prânz clasic. Este ideal pentru un prânz de duminică alături de familie.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
4
Snicel
- 1 kg Cotlet
- 3 ochelari apă
- 1 linguriță sare
Sos de hrean
- 1⁄2 ochelari hrean
- 1 sticlă Smântână 18%
- 2 linguri făină
- 1 sticlă bulion
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
120 min.
1. Pasul
Începeți cu pregătirea fripturii de porc. Puneți-o în oală, acoperiți cu apă, sarați. Fierbeți la foc mic timp de aproximativ 2 ore.
2. Pasul
Între timp pregătește sosul. Într-o tigaie, pe unt, prăjește făina până devine aurie. Adaugă hreanul și supa. Amestecă până se îngroașă.
3. Pasul
Adaugă smântână la sos, amestecă cu grijă până când sosul devine neted. Condimentează după gust cu sare și piper.
4. Pasul
Când friptura de porc este gata, scoate-o din oală și taie-o în felii. Toarnă sosul peste și servește.