PUBLICITATE
Sursa :: FB: Varenie je radosť
Găluște cu unt
Rețeta clasică de găluște cu unt, pe care o va iubi orice iubitor de bucătărie tradițională. Sunt rapide și ușor de preparat.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
4
Găluște
- 500 g Cartofi
- 300 g făină simplă specială
- 1 ks ou
- 1 linguriță Sare
Sos Maslow
- 100 g unt
- 1 cuișoare usturoi
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
45 min.
1. Pasul
Găluște: Curățăm cartofii și îi dăm pe răzătoarea fină. Adăugăm făină, ouă și sare, amestecăm și formăm aluatul.
2. Pasul
Din aluatul creat cu ajutorul unei mașini de găluște sau a unei răzătoare, formăm găluște pe care le introducem în apă fierbinte, sărată. Le gătim aproximativ 5 minute, până când plutesc la suprafață.
3. Pasul
Topim untul în tigaie, adăugăm usturoiul presat și îl prăjim puțin.
4. Pasul
Se strecoară halusky gătit și se amestecă cu sosul de unt.
5. Pasul
Servim cald.