PUBLICITATE

Gem de piersici

Gemul de casă de piersici, perfect pentru pâine sau clătite.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
3
  • 1 kg Piersică Adăugat la
  • 700 g zahăr Adăugat la
  • 1 ks lămâie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Clătiți piersicile, tăiați-le pe jumătate și scoateți sâmburii. Apoi, tăiați-le în bucăți mici.

2. Pasul

Adăugați piersicile în oală, adăugați zahăr și lăsați să stea 1 oră.

3. Pasul

După o oră, adăugați sucul de la o lămâie și lăsați oala pe foc mediu.

4. Pasul

În timpul gătitului, amestecați pentru a nu lăsa gemul să se ardă.

5. Pasul

Gemul ar trebui să fie gata în aproximativ 30 până la 45 de minute, în funcție de cât de gros vă place cel mai mult gemul.

6. Pasul

Turnați gemul fierbinte în borcane, închideți și întoarceți-le cu fundul în sus.

7. Pasul

Lăsați gemul să se răcească complet. După ce s-a răcit, îl puteți păstra într-un loc răcoros și întunecat și consuma în următoarele luni.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou