PUBLICITATE
Gem de piersici
Gemul de casă de piersici, perfect pentru pâine sau clătite.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
3
- 1 kg Piersică
- 700 g zahăr
- 1 ks lămâie
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
60 min.
1. Pasul
Clătiți piersicile, tăiați-le pe jumătate și scoateți sâmburii. Apoi, tăiați-le în bucăți mici.
2. Pasul
Adăugați piersicile în oală, adăugați zahăr și lăsați să stea 1 oră.
3. Pasul
După o oră, adăugați sucul de la o lămâie și lăsați oala pe foc mediu.
4. Pasul
În timpul gătitului, amestecați pentru a nu lăsa gemul să se ardă.
5. Pasul
Gemul ar trebui să fie gata în aproximativ 30 până la 45 de minute, în funcție de cât de gros vă place cel mai mult gemul.
6. Pasul
Turnați gemul fierbinte în borcane, închideți și întoarceți-le cu fundul în sus.
7. Pasul
Lăsați gemul să se răcească complet. După ce s-a răcit, îl puteți păstra într-un loc răcoros și întunecat și consuma în următoarele luni.