PUBLICITATE
Sursa :: Pixabay: tiburi
Gem de prune
Un gem de prune delicios, perfect pentru coptul prăjiturilor, umplerea clătitelor sau pur și simplu pe o felie de pâine.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
10
- 2 kg Prune
- 1 kg zahăr
- 1 bal Zahăr gelifiant
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
180 min.
1. Pasul
Spălați prunele, îndepărtați sâmburii și tăiați în bucăți mai mici.
2. Pasul
Apoi fierbeți prunele la foc mic și amestecați-le ocazional pentru a nu se arde.
3. Pasul
Când prunele își lasă zeama, adăugați zahăr și zahăr gelifiant.
4. Pasul
Amestecați totul bine, până când zahărul se dizolvă complet și continuați să gătiți până când gemul atinge consistența dorită.
5. Pasul
Umpleți gemul gata preparat în borcane sterilizate și închideți-le ermetic.