PUBLICITATE
Gomboti cu prune
În loc de prune, puteți utiliza și alte fructe
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
2
- 15 Rețetă bile
- 400 g Cartofi fierți
- 1 Ou
- după cum este necesar făină semi-groasă
- unt
- Prune
- tocat mărunt Nuci
- Pinch Unelte
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
35 min.
1. Pasul
Cartofii în coajă îi vom fierbe și îi vom lăsa să se răcească.
2. Pasul
Le curățăm și le răzuim fin. Le punem într-un castron.
3. Pasul
Adaugăm oul, sarea și amestecăm bine.
4. Pasul
Începem să adăugăm făină și amestecăm aluatul cu mâinile, pentru a se combina.
5. Pasul
Facem un rulou din aluat. Îl împărțim în 15 părți.
6. Pasul
Din fiecare parte, facem o clătită, în centrul căreia punem o bucățică de prune.
7. Pasul
Lipim și modelăm cu mâinile biluțe.
8. Pasul
Punem găluștele în apă clocotită și le fierbem. Când se ridică la suprafață, le lăsăm să fiarbă încă 5 minute. Amestecăm ocazional pentru a preveni lipirea.
9. Pasul
Stoarcem și turnăm unt topit peste.
10. Pasul
Presăram cu nuci, mac sau pesmet.
11. Pasul
Poftă bună!