Sursa :: PingPongCat from Getty Images
Gulaș de porc cu găluște
Rețetă pentru un gulaș de porc perfect cu găluște, care aparține mâncărurilor tradiționale cehe, dar este foarte popular și în Slovacia.
Ingrediente
- 1 kg carne de porc
- 2 ks The Onion
- 4 cuișoare Usturoi
- 2 ks Ardei
- 200 ml vin roșu
- 1 l Bulion
- 2 linguri Paprika măcinată
- Sare, piper
- 2 linguri Uleiuri
- Sare și piper pentru asezonare
Ultimele broșuri
Procedura
Se taie carnea de porc în bucăți mici și se sărează. Se încinge uleiul într-o cratiță și se prăjește carnea până când devine aurie. Scoateți carnea și puneți-o deoparte.
În grăsimea rămasă după carne se prăjește ceapa tocată mărunt. După un timp, se adaugă usturoiul pisat și ardeii tocați. Gătiți totul împreună până când legumele sunt moi.
Apoi se adaugă carnea înapoi în oală, se presară cu paprika și se prăjește. După un timp, adăugați vinul în tocană și fierbeți câteva minute.
Apoi se toarnă bulionul peste tocană, se condimentează (dacă este necesar) și se lasă să fiarbă la foc mic, sub capac, timp de aproximativ o oră și jumătate. Tocănița este gata atunci când carnea este fragedă și sucurile sunt groase.
Serviți gulașul finit cu găluște.