:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/t7Nzcun4AdIDNhVS6hbp/d64a0f448d69b5962f51310ef2f82d.jpeg)
Sursa :: Robert Kneschke from Canva
Înghețată de flori de soc
Înghețata de flori de soc are un gust cu totul unic, care îmi aduce mereu amintiri din zilele de vară din grădina bunicii mele. Se prepară în mașina de înghețată, dar o puteți congela și în congelator.
Ingrediente
- 250 ml Sirop de flori de soc
- 300 ml Lapte
- 500 ml Frișcă
- 4 ks gălbenușuri
- 100 g Zahăr
Ultimele broșuri
Procedura
Într-o cratiță, se combină siropul de flori de soc, laptele și frișca. Se încălzește acest amestec, dar nu se fierbe. Este foarte important să nu se depășească punctul de fierbere.
Între timp, într-un castron, se bat gălbenușurile de ou cu zahărul până devin spumoase.
Adăugați amestecul fierbinte de cremă-bază la spumă, puțin câte puțin, amestecând constant.
Se toarnă amestecul preparat înapoi în cratiță și se amestecă la foc mic până când amestecul s-a topit într-o bază de înghețată.
După ce s-a răcit, se compactează într-o mașină de înghețată, conform instrucțiunilor de utilizare. Eu am lăsat înghețata în mașina de înghețată timp de aproximativ 4 ore, dar, bineînțeles, depinde de performanța mașinii respective.
Vă recomand să scoateți înghețata din congelator cu cel puțin 15 minute înainte de a o servi.