Sursa :: Haris Calkin from Getty Images
Jurnal de Crăciun
Rețetă pentru o ruladă gustoasă, care se mai numește și buștean de Crăciun.
Ingrediente
Pe drum:
- 63 g Făină simplă
- 30 g Cacao
- 4 g Praf de copt
- un vârf de cuțit de sare
- 4 bucată ouă
- 140 g Zahăr
- 30 g Unt
- Rom
Pentru crema interioară:
- 11⁄2 linguri Pulbere de gelatină
- 200 g Ciocolată albă
270 ml de frișcă
- 6 linguri Nucă de cocos rasă
Pentru crema de exterior:
- 250 g mascarpone
- 6 linguri Nutelly
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 180°C, ungeți o tavă de copt cu unt și tapetați-o cu hârtie de copt.
Adăugați făina simplă, pudra de cacao, praful de copt și sarea în castron și amestecați.
Se topește untul într-o cratiță și se lasă să se răcească la temperatura camerei.
Între timp, într-un alt castron, bateți ouăle și zahărul până când devin spumoase.
Apoi se adaugă untul topit și se bate din nou.
Treptat putem începe să adăugăm amestecul uscat. Se amestecă totul bine și se toarnă aluatul pe foaia de copt. Se dă la cuptor timp de 12 minute.
În timp ce se coace, pregătiți o nouă foaie de hârtie pergament și presărați-o cu pudră de cacao.
După ce s-a copt, se scoate aluatul din cuptor, se așteaptă aproximativ 3 minute și se răstoarnă pe o foaie de copt presărată cu pudră de cacao. Aproape imediat, se rulează aluatul cu hârtia nouă și se lasă deoparte. Se lasă să se răcească.
Cremă - se dizolvă gelatina în 50 ml de apă rece și se lasă să se umfle.
Într-un blender, se mixează ciocolata albă până când devine fină.
Se încălzesc 200 ml de frișcă într-o cratiță mică, se adaugă gelatina și se lasă să se dizolve.
După ce s-a topit, putem adăuga frișca în blender împreună cu ciocolata albă.
Se amestecă până când ciocolata se topește.
Se lasă crema să se odihnească într-un loc răcoros timp de cel puțin 1 oră.
Bateți 70 ml de frișcă. La această frișcă se adaugă crema de ciocolată albă și nuca de cocos rasă, după ce s-a răcit.
Se desface rulada de burete și se stropește cu rom.
Se întinde crema de ciocolată albă cu nucă de cocos în mod egal din interior pe trei sferturi din foaie și se rulează din nou.
Cremă de întins pe ruladă - se bate mascarpone și Nutella.
Se întinde crema peste ruladă.