PUBLICITATE

Sursa :: Haris Calkin from Getty Images

Jurnal de Crăciun

Rețetă pentru o ruladă gustoasă, care se mai numește și buștean de Crăciun.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
10

Pe drum:

  • 63 g Făină simplă Adăugat la
  • 30 g Cacao Adăugat la
  • 4 g Praf de copt Adăugat la
  • un vârf de cuțit de sare Adăugat la
  • 4 bucată ouă Adăugat la
  • 140 g Zahăr Adăugat la
  • 30 g Unt Adăugat la
  • Rom Adăugat la

Pentru crema interioară:

  • 112 linguri Pulbere de gelatină Adăugat la
  • 200 g Ciocolată albă Adăugat la

270 ml de frișcă

  • 6 linguri Nucă de cocos rasă Adăugat la

Pentru crema de exterior:

  • 250 g mascarpone Adăugat la
  • 6 linguri Nutelly Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 180°C, ungeți o tavă de copt cu unt și tapetați-o cu hârtie de copt.

2. Pasul

Adăugați făina simplă, pudra de cacao, praful de copt și sarea în castron și amestecați.

3. Pasul

Se topește untul într-o cratiță și se lasă să se răcească la temperatura camerei.

4. Pasul

Între timp, într-un alt castron, bateți ouăle și zahărul până când devin spumoase.

5. Pasul

Apoi se adaugă untul topit și se bate din nou.

6. Pasul

Treptat putem începe să adăugăm amestecul uscat. Se amestecă totul bine și se toarnă aluatul pe foaia de copt. Se dă la cuptor timp de 12 minute.

7. Pasul

În timp ce se coace, pregătiți o nouă foaie de hârtie pergament și presărați-o cu pudră de cacao.

8. Pasul

După ce s-a copt, se scoate aluatul din cuptor, se așteaptă aproximativ 3 minute și se răstoarnă pe o foaie de copt presărată cu pudră de cacao. Aproape imediat, se rulează aluatul cu hârtia nouă și se lasă deoparte. Se lasă să se răcească.

9. Pasul

Cremă - se dizolvă gelatina în 50 ml de apă rece și se lasă să se umfle.

10. Pasul

Într-un blender, se mixează ciocolata albă până când devine fină.

11. Pasul

Se încălzesc 200 ml de frișcă într-o cratiță mică, se adaugă gelatina și se lasă să se dizolve.

12. Pasul

După ce s-a topit, putem adăuga frișca în blender împreună cu ciocolata albă.

13. Pasul

Se amestecă până când ciocolata se topește.

14. Pasul

Se lasă crema să se odihnească într-un loc răcoros timp de cel puțin 1 oră.

15. Pasul

Bateți 70 ml de frișcă. La această frișcă se adaugă crema de ciocolată albă și nuca de cocos rasă, după ce s-a răcit.

16. Pasul

Se desface rulada de burete și se stropește cu rom.

17. Pasul

Se întinde crema de ciocolată albă cu nucă de cocos în mod egal din interior pe trei sferturi din foaie și se rulează din nou.

18. Pasul

Cremă de întins pe ruladă - se bate mascarpone și Nutella.

19. Pasul

Se întinde crema peste ruladă.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou