:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/R6SBFOzYsa4PfluxWgoi/e0da3f61dc27dca71cf800d190353d.jpeg)
Sursa :: Volodymyr Melnyk from Canva
Lichior de ghimbir
De obicei, fac acest lichior de ghimbir în timpul sărbătorilor de Crăciun.
Ingrediente
- 200 g Ghimbir proaspăt
- 1 litru Vodcă
- 250 g zahăr
- 1 Lingura extract de vanilie
- Suc de lămâie
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a spăla bine ghimbirul proaspăt și a-l tăia în felii subțiri. Nu vă faceți griji, nu este nevoie să decojiți ghimbirul, coaja va da un plus de aromă lichiorului.
Puneți ghimbirul într-un borcan mare de sticlă, adăugați zahărul, extractul de vanilie și sucul de lămâie stors. Se amestecă bine.
Se toarnă vodca peste recipient. Asigurați-vă că ghimbirul este complet scufundat.
Închideți borcanul și puneți-l într-un loc întunecos și răcoros timp de o lună. Amestecați în mod regulat pentru a vă asigura că zahărul este complet dizolvat.
După o lună, strecurați lichiorul de ghimbir într-o sticlă curată. Este gata de băut, dar gustul său se va îmbunătăți cu timpul.