Sursa :: Volodymyr Melnyk from Canva
Lichior de portocale
Prepararea lichiorului de portocale făcut în casă este o modalitate încercată și testată de-a lungul anilor de a folosi citricele de sezon. Băutura acestuia te face să te simți ca și cum ai fi în Italia însorită, chiar dacă la fereastră este gri și rece. Lichiorul de casă are o aromă deosebit de intensă și naturală de portocale și este ideal pentru a fi servit la sfârșitul mesei, ca acompaniament la deserturi sau ca ingredient în alte cocktailuri.
Ingrediente
- 5 nepulverizat Portocale
- 1 l Spirit
- 800 g Zahăr
- 1⁄2 l Ape
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a pregăti portocalele - acestea trebuie să fie bine spălate și uscate. Se curăță cu grijă coaja portocalelor - este important să nu se desprindă stratul alb, amar. Vă recomand să folosiți un curățător de legume cât mai subțire posibil pentru a decoji coaja - ar trebui să fie fâșii subțiri, fără urmă de pulpă albă.
Se adaugă coaja de portocală într-un borcan mare, apoi se toarnă spirtul. Închideți bine borcanul și lăsați-l deoparte într-un loc întunecat și răcoros pentru cel puțin 2-4 săptămâni. Este o idee bună să agitați borcanul din când în când, pentru ca ingredientele să se combine mai bine.
După ce a trecut acest timp, pregătim siropul de zahăr. Într-o oală cu fundul gros, combinăm zahărul și apa și încălzim, amestecând, până când zahărul se dizolvă. Se lasă siropul să se răcească.
Apoi, spirtul cu portocale se strecoară printr-o sită și apoi printr-o pânză de mestecat groasă - avem nevoie de un lichid foarte limpede.
Adăugați siropul răcit la lichidul strecurat, amestecați și transferați-l într-o sticlă. Închideți bine sticla.
Lichiorul finit trebuie să stea încă aproximativ 2 săptămâni, pentru ca ingredientele să se combine și să se armonizeze mai bine. După acest timp, lichiorul este gata de consum!