PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: isfara

Linzer fără ouă

Un sfat personal: puteți folosi mai multe tipuri de gem pentru a face linzerul mai colorat și mai gustos. Este foarte distractiv să coaceți linzer, mai ales când familia este împreună și toată lumea ajută la piure.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
20
  • 500 g făină Adăugat la
  • 300 g unt Adăugat la
  • 200 g zahăr de cofetărie Adăugat la
  • 1 pachet zahăr vanilat Adăugat la
  • 1 lămâie Coaja rasă Adăugat la
  • 2 gălbenușuri de ou Adăugat la
  • Dulceață (de piersici, prune, căpșuni) Adăugat la
  • După gust) Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Primul pas este să scoți untul din frigider, astfel încât să fie la temperatura camerei când începi să faci aluatul. Acesta este un pas important, deoarece aluatul cu unt vine mai bine dacă untul nu este prea tare.

2. Pasul

Se pun toate ingredientele (cu excepția gemului) într-un castron și se amestecă. Dacă doriți, puteți folosi îndulcitor ras în loc de zahăr pudră.

3. Pasul

Formați bile cu aluatul, acoperiți-l și puneți-l la frigider timp de 30 de minute pentru a fi mai ușor de întins.

4. Pasul

Pe o suprafață presărată cu făină, se întinde aluatul până la o grosime de aproximativ 3-4 mm. Decupați prăjiturile cu o freză pentru căptușeală de diferite forme. Dacă nu aveți un tăietor de linzer, puteți folosi un pahar pentru a decupa formele, important este să obțineți la final două forme identice.

5. Pasul

Se așază bucățile de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 10-12 minute, până când capătă o culoare deschisă.

6. Pasul

Lăsați prăjiturile să se răcească după ce s-au copt, deoarece pot deveni fragile și se pot rupe când sunt fierbinți. Întindeți apoi gemul pe o jumătate de tort și așezați cealaltă jumătate deasupra.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou