Sursa :: Pixabay: isfara
Linzer fără ouă
Un sfat personal: puteți folosi mai multe tipuri de gem pentru a face linzerul mai colorat și mai gustos. Este foarte distractiv să coaceți linzer, mai ales când familia este împreună și toată lumea ajută la piure.
Ingrediente
- 500 g făină
- 300 g unt
- 200 g zahăr de cofetărie
- 1 pachet zahăr vanilat
- 1 lămâie Coaja rasă
- 2 gălbenușuri de ou
- Dulceață (de piersici, prune, căpșuni)
- După gust)
Ultimele broșuri
Procedura
Primul pas este să scoți untul din frigider, astfel încât să fie la temperatura camerei când începi să faci aluatul. Acesta este un pas important, deoarece aluatul cu unt vine mai bine dacă untul nu este prea tare.
Se pun toate ingredientele (cu excepția gemului) într-un castron și se amestecă. Dacă doriți, puteți folosi îndulcitor ras în loc de zahăr pudră.
Formați bile cu aluatul, acoperiți-l și puneți-l la frigider timp de 30 de minute pentru a fi mai ușor de întins.
Pe o suprafață presărată cu făină, se întinde aluatul până la o grosime de aproximativ 3-4 mm. Decupați prăjiturile cu o freză pentru căptușeală de diferite forme. Dacă nu aveți un tăietor de linzer, puteți folosi un pahar pentru a decupa formele, important este să obțineți la final două forme identice.
Se așază bucățile de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 10-12 minute, până când capătă o culoare deschisă.
Lăsați prăjiturile să se răcească după ce s-au copt, deoarece pot deveni fragile și se pot rupe când sunt fierbinți. Întindeți apoi gemul pe o jumătate de tort și așezați cealaltă jumătate deasupra.