Sursa :: ANDREA CUSCUNA from Getty Images
Mascarpone vegan
Această rețetă este o variantă vegană moale și cremoasă a mascarpone italiene. Este făcut din doar patru ingrediente și se potrivește perfect în orice desert sau mâncare unde este necesar mascarpone tradițional.
Ingrediente
- 200 g Migdale crude
- 120 ml Lapte de cocos integral refrigerat
- 2 lingură piure de mere
- 1 lingură de moca sare de mare
Ultimele broșuri
Procedura
Înmoaie cajuul. Pune cajuul în apă rece și lasă-l să se înmoaie timp de cel puțin 4 ore, sau peste noapte. Acest proces ajută la înmuierea cajuului.
Filtrează și clătește caju. Apoi, pune caju în blender.
Adaugă sarea de mare, laptele de cocos și oțetul de mere.
Amesteca ingredientele până devin cremoase și netede.
Pune un strecurător peste un castron mare și căptușește-l cu tifon. Toarnă amestecul în interior și lasă să se scurgă lichidul în exces. Lasă-l să stea timp de 30-40 de minute.
Înfășoară tifonul și stoarce lichidul în exces. Materialul rămas în tifon este mascarpone vegan.
Păstrați-l în frigider și utilizați-l într-o săptămână.