Sursa :: FB: Bezva recepty
Mere în aluat
Merele în aluat sunt desertul meu preferat de toamnă. Aroma lor frumoasă care se răspândește în tot apartamentul în timpul coacerii este garantat să mă aducă în bucătărie de fiecare dată.
Ingrediente
- 4 ks Mere
- 1 cană făină
- 1⁄2 cană Lapte
- 2 ks ou
- 2 Linguri Ulei vegetal
- 2 Linguri Zahăr
- un vârf de cuțit de sare
- 1 Lingura extract de vanilie
- Zahăr pudră pentru presărat
Ultimele broșuri
Procedura
Se bat ouăle cu zahărul până devin spumoase. Apoi adăugați laptele, făina, uleiul, sarea și extractul de vanilie și bateți până obțineți un aluat omogen. Se lasă să stea în timp ce pregătiți merele. Aluatul odihnit trebuie să fie puțin mai subțire decât aluatul de clătite.
Se spală merele, se curăță de coajă și se scobesc în centru cu tot cu sâmburi, dar nu până la fund. Dacă aveți tăietori de diferite dimensiuni, folosiți vârful celui mai mare pentru a face o gaură după tăiere și apoi scobiți centrul cu o lingură.
Se înmoaie fiecare măr pe interior și exterior în aluatul pregătit și se așază pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt.
Coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când aluatul începe să devină auriu și merele sunt moi.
Se lasă merele să se răcească puțin și apoi se presară cu zahăr pudră.