PUBLICITATE

Sursa :: FB: Bezva recepty

Mere în aluat

Merele în aluat sunt desertul meu preferat de toamnă. Aroma lor frumoasă care se răspândește în tot apartamentul în timpul coacerii este garantat să mă aducă în bucătărie de fiecare dată.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 4 ks Mere Adăugat la
  • 1 cană făină Adăugat la
  • 12 cană Lapte Adăugat la
  • 2 ks ou Adăugat la
  • 2 Linguri Ulei vegetal Adăugat la
  • 2 Linguri Zahăr Adăugat la
  • un vârf de cuțit de sare Adăugat la
  • 1 Lingura extract de vanilie Adăugat la
  • Zahăr pudră pentru presărat Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Se bat ouăle cu zahărul până devin spumoase. Apoi adăugați laptele, făina, uleiul, sarea și extractul de vanilie și bateți până obțineți un aluat omogen. Se lasă să stea în timp ce pregătiți merele. Aluatul odihnit trebuie să fie puțin mai subțire decât aluatul de clătite.

2. Pasul

Se spală merele, se curăță de coajă și se scobesc în centru cu tot cu sâmburi, dar nu până la fund. Dacă aveți tăietori de diferite dimensiuni, folosiți vârful celui mai mare pentru a face o gaură după tăiere și apoi scobiți centrul cu o lingură.

3. Pasul

Se înmoaie fiecare măr pe interior și exterior în aluatul pregătit și se așază pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt.

4. Pasul

Coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când aluatul începe să devină auriu și merele sunt moi.

5. Pasul

Se lasă merele să se răcească puțin și apoi se presară cu zahăr pudră.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou