PUBLICITATE

Sursa :: Freepik

Mic dejun la cuptor Croissant cu șuncă și brânză

Acest croissant cu șuncă și brânză este un fel de mâncare versatil, perfect pentru micul dejun sau pentru un brunch relaxat.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 4 Croissante mari și proaspete Adăugat la
  • 8 felii De șuncă de bună calitate Adăugat la
  • 16 felii De brânză (elvețiană, Gruyère sau Cheddar maturat) Adăugat la
  • Muștar Dijon (opțional) Adăugat la
  • Sos bechamel (opțional) Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

25 min.
1. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 190°C (375°F). Este necesar pentru a obține brânza topită perfect și șunca încălzită. Credeți-mă, încălzirea croissantului face toată diferența și duce acest fel de mâncare de la bun la grozav.

2. Pasul

Tăiați croissantele în jumătate, dar nu în întregime - lăsați o balama pe o parte. Această tehnică asigură că brânza și șunca nu cad în timpul coacerii.

3. Pasul

Întindeți un strat subțire de muștar Dijon pe interiorul fiecărui croissant, dacă doriți să îl folosiți. Muștarul dă o lovitură subtilă care ridică în mod strălucit gustul general.

4. Pasul

Se așază două felii de șuncă pe fiecare jumătate de croissant. Asigurați-vă că îndoiți șunca în loc să o așezați pe plat. Acesta este un mic truc pe care l-am descoperit și care adaugă volum și creează o mușcătură satisfăcătoare.

5. Pasul

Se acoperă șunca cu patru felii de brânză pentru fiecare croissant. Sincer, nu mă satur niciodată de brânza topită care se întinde când mușc din croissantul cald. Suprapuneți feliile dacă este necesar.

6. Pasul

Dacă doriți, turnați o lingură de sos bechamel peste brânză pentru un plus de cremozitate. Este un pas opțional încântător, care face croissantul foarte indulgent.

7. Pasul

Se asezonează cu puțină sare și piper. Apoi închideți ușor croissantul.

8. Pasul

Se transferă croissantele pregătite pe o foaie de copt și se coace timp de 5-10 minute sau până când brânza s-a topit și face bule. Supravegheați cu atenție croissantele în ultimele minute pentru a evita ca acestea să se rumenească prea tare.

9. Pasul

Bucurați-vă de croissantele cu șuncă și brânză făcute în casă, gustoase, ca un început de zi perfect sau ca o opțiune de brunch reconfortantă. O singură îmbucătură și vă veți aminti de o brutărie pariziană pitorească chiar în confortul propriei bucătării. Bon Appétit!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou