Sursa :: Mallivan from Getty Images
Morcovi marinați
Acești morcovi murați sunt o gustare sănătoasă și gustoasă, de asemenea, foarte bună ca garnitură pentru cină.
Ingrediente
- 1 kg morcovi
- 2 ochelari Ape
- 2 ochelari Oțet de cidru de mere
- 4 linguri miere
- 4 tulpini Pătrunjel
- 2 dinți Usturoi
- 1 lingură Săruri
- 2 buc frunze de dafin
- 6 boabe Allspice
Ultimele broșuri
Procedura
Se spală, se decojesc și se taie morcovii în felii subțiri.
Într-o cratiță, se pune la fiert apa cu oțetul, mierea, sarea, usturoiul, foile de dafin și piperul verde. Puteți adăuga și puțin zahăr, dacă preferați o marinată mai dulce.
După ce marinada dă în clocot, se adaugă morcovii și se fierb timp de aproximativ 5 minute, până când devin semi-moale. Este important să nu-i fierbeți prea mult, trebuie să-și păstreze crocantul.
Se scot morcovii cu o lingură cu fantă și se transferă în borcane, apoi se toarnă marinata fierbinte. Nu uitați să umpleți fiecare borcan până la capacitate.
Se astupă borcanele, se întorc cu capul în jos și se lasă să se răcească. După ce s-au răcit, puneți morcovii în frigider pentru cel puțin 24 de ore. Cu cât morcovii stau mai mult timp în marinată, cu atât vor căpăta o aromă mai bună.
Morcovii sunt gata de consum după 24 de ore, dar vor căpăta gust cu fiecare zi care trece. Au un gust perfect ca garnitură sau gustare.