Sursa :: FB: Varíme srdcom - jeme očami ...
Murături
Murăturile sunt modul perfect de a folosi legumele din grădina proprie în timpul sezonului de iarnă. Murăturile sunt excelente ca garnitură, într-o salată sau doar pentru aromă.
Ingrediente
- 2 kg castravete
- 1 kg Morcovi
- 1 kg The Onion
- 1 kg Ardei
- 500 g varză
- O mână de nuci (sau alune de pădure)
- 1 l Oțet
- 11⁄2 l Ape
- 1 Linguri Săruri
- 1 Linguri Zahăr
- 2 Ceai Linguriță de semințe de muștar
- O mână de boabe de piper
- Câțiva căței de usturoi
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a pregăti legumele. Tăiați castraveții, morcovii, ceapa, ardeii și varza în bucăți mai mici - eu prefer aproximativ un centimetru lungime. De asemenea, tăiați nucile și usturoiul în bucăți mai mici. Într-un castron mare, amestecați toate ingredientele și lăsați-le să stea, ideal peste noapte, pentru a permite tuturor aromelor să se combine.
Apoi se pregătește baza saramurii. Turnați oțetul, apa, sarea, zahărul, semințele de muștar, boabele de piper și frunzele de dafin într-un vas mare. Aduceți infuzia la fierbere și fierbeți timp de aproximativ zece minute.
Așezăm amestecul nostru de legume în borcane care au fost în prealabil bine spălate și uscate. Ne asigurăm că legumele sunt distribuite uniform pe tot parcursul și că nu există spații goale în borcane. Adăugăm în borcane nucile și usturoiul tocat.
Se toarnă saramura fierbinte în borcanele cu legume și se închid bine. Întoarceți borcanele cu capul în jos și lăsați-le timp de aproximativ 15 minute. Apoi întoarceți borcanele la loc și lăsați-le să se răcească și să se marineze. Este o idee bună să le păstrați într-un loc întunecat și răcoros și să le lăsați să se marineze cel puțin 2 săptămâni înainte de a le deschide.