PUBLICITATE

Sursa :: Bartosz Luczak from Getty Images

Mușchiuleț de porc în sos de ciuperci

Bucătăria clasică poloneză servește multe delicatese, iar una dintre ele este mușchiulețul de porc delicat, suculent, în sos de ciuperci. Acest fel de mâncare aromat, delicios este perfect pentru mesele de familie, întâlniri cu prietenii sau o cină romantică în doi.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4

Mușchiuleți

  • 600 g Mușchi de porc Adăugat la
  • 1 buc ceapă roșie Adăugat la
  • 2 dinți usturoi Adăugat la
  • 3 linguri ulei de măsline Adăugat la
  • 1 ciupitură sare Adăugat la
  • 1 ciupitură piper Adăugat la

Sos de ciuperci

  • 200 g Ciuperci proaspete (de preferință hribi sau ciuperci de pădure) Adăugat la
  • 200 ml Smântână 18% Adăugat la
  • 1 ciupitură sare Adăugat la
  • 1 ciupitură piper Adăugat la
  • 1 ciupitură nucșoară Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

75 min.
1. Pasul

Taie mușchiulețul de porc în felii subțiri. Tăiați ceapa și usturoiul mărunt. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie, adăugați ceapa și usturoiul, prăjiți până devin transparente. Adăugați carnea tăiată, condimentați cu sare și piper, prăjiți la foc mediu până când carnea este bine prăjită.

2. Pasul

Curățați ciupercile, tăiați-le felii. Încălziți puțin ulei pe o altă tigaie, adăugați ciupercile, prăjiți până când lasă sucul. Apoi adăugați smântână, condimentați cu sare, piper și nucșoară, gătiți la foc mic timp de aproximativ 10 minute.

3. Pasul

Așezați mușchiulețul gata preparat pe farfurie, turnați sosul de ciuperci peste. Serviți felul de mâncare fierbinte, de preferință cu cartofi și o salată.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou