Sursa :: Bartosz Luczak from Getty Images
Mușchiuleț de porc în sos de ciuperci
Bucătăria clasică poloneză servește multe delicatese, iar una dintre ele este mușchiulețul de porc delicat, suculent, în sos de ciuperci. Acest fel de mâncare aromat, delicios este perfect pentru mesele de familie, întâlniri cu prietenii sau o cină romantică în doi.
Ingrediente
Mușchiuleți
- 600 g Mușchi de porc
- 1 buc ceapă roșie
- 2 dinți usturoi
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 ciupitură sare
- 1 ciupitură piper
Sos de ciuperci
- 200 g Ciuperci proaspete (de preferință hribi sau ciuperci de pădure)
- 200 ml Smântână 18%
- 1 ciupitură sare
- 1 ciupitură piper
- 1 ciupitură nucșoară
Ultimele broșuri
Procedura
Taie mușchiulețul de porc în felii subțiri. Tăiați ceapa și usturoiul mărunt. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie, adăugați ceapa și usturoiul, prăjiți până devin transparente. Adăugați carnea tăiată, condimentați cu sare și piper, prăjiți la foc mediu până când carnea este bine prăjită.
Curățați ciupercile, tăiați-le felii. Încălziți puțin ulei pe o altă tigaie, adăugați ciupercile, prăjiți până când lasă sucul. Apoi adăugați smântână, condimentați cu sare, piper și nucșoară, gătiți la foc mic timp de aproximativ 10 minute.
Așezați mușchiulețul gata preparat pe farfurie, turnați sosul de ciuperci peste. Serviți felul de mâncare fierbinte, de preferință cu cartofi și o salată.