PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay

Ouă franțuzești perfecte în ghiveci Oeufs en Cocotte

Ouăle în ghiveci sunt un fel de mâncare clasic francez, care este atât elegant, cât și ușor de preparat. Această rețetă prezintă cremozitatea ouălor proaspete gătite în baie de apă cu un amestec de brânză, smântână și adaosuri la alegere, cum ar fi șuncă, ierburi sau spanac. Este un fel de mâncare incredibil de satisfăcător care este perfect pentru micul dejun, brunch sau chiar o cină ușoară.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
2
  • 4 Ouă mari de crescătorie liberă Adăugat la
  • Unt, pentru ungere Adăugat la
  • 4 tbls de smântână Adăugat la
  • 4 tbls De brânză Gruyere rasă Adăugat la
  • Sare și piper, după gust Adăugat la
  • 2 linguri De ierburi proaspete tocate (cum ar fi arpagic, pătrunjel sau cimbru) opțional Adăugat la
  • 2 felii De șuncă, tăiată în bucăți mici opțional Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 180°C (350°F) și ungeți ușor cu unt două ramekere mici.

2. Pasul

Dacă folosiți șuncă sau orice alte adaosuri, puneți-le la baza vaselor.

3. Pasul

Se sparg două ouă în fiecare vas. Aveți grijă să nu spargeți gălbenușurile.

4. Pasul

Se pun două linguri de smântână peste fiecare set de ouă, urmate de câteva linguri de brânză.

5. Pasul

Se condimentează cu sare, piper și se presară ierburi tocate, dacă se folosesc.

6. Pasul

Se pun formele de copt într-o tavă de copt și se umple vasul cu apă clocotită până la jumătatea pereților formelor de copt.

7. Pasul

Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 15-18 minute sau până când albușurile sunt închegate, dar gălbenușurile sunt încă moi. Ajustați timpul de gătire în funcție de cât de lichide sau de tari preferați gălbenușurile.

8. Pasul

Se servește imediat cu pâine crocantă, dacă se dorește.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou