PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: diegods72

Panettone

Întotdeauna mi-a plăcut Panettone, dar versiunile cumpărate din magazin nu aveau gustul și textura pe care mi le imaginam.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12
  • 500 g făină Adăugat la
  • 150 g zahăr Adăugat la
  • 1 pachet drojdie uscată Adăugat la
  • 6 db ou Adăugat la
  • 200 g unt Adăugat la
  • 1 db Coaja rasă de lămâie Adăugat la
  • 1 db Coajă rasă de portocală Adăugat la
  • 125 g stafide Adăugat la
  • 75 g Coajă de lămâie confiată Adăugat la
  • 75 g Coajă de portocală confiată Adăugat la
  • 1 vârf de cuțit sare Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

160 min.
1. Pasul

Se iau făina, zahărul, drojdia și ouăle. Este important ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei, pentru a fi mai ușor de lucrat cu ele.

2. Pasul

Începeți să amestecați făina, zahărul, drojdia și ouăle într-un castron mare. Puteți face acest lucru manual, dar dacă aveți un mixer acasă, îl puteți folosi și pe acesta. Aluatul ar trebui să aibă o consistență semi-moale și semi-dură.

3. Pasul

După ce aluatul s-a închegat, adăugați untul în porții mici, continuând să frământați. Acest proces durează aproximativ 15 minute.

4. Pasul

Apoi se adaugă coaja rasă de lămâie și de portocală, stafidele, coaja de lămâie și de portocală confiate și sarea. Lucrați ușor, dar bine amestecul în aluat.

5. Pasul

Lăsați aluatul să crească până când își dublează dimensiunea, aproximativ 1 oră. Trebuie să menționez aici că aluatul trebuie să crească într-un loc cald, așa că, dacă bucătăria dvs. este răcoroasă, puneți aluatul în cuptorul care a fost preîncălzit la 50 de grade și apoi oprit.

6. Pasul

Când aluatul și-a dublat dimensiunea, se frământă ușor pentru a elimina aerul, apoi se pune într-o formă de Panettone. Dacă nu aveți una acasă, puteți folosi o formă rotundă de copt cu pereți înalți.

7. Pasul

După ce aluatul s-a dublat din nou (aproximativ 1 oră), se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 40 de minute sau până când partea de sus devine frumos aurie.

8. Pasul

Când timpul de coacere a expirat, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească complet înainte de a fi tăiată și servită.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou