Sursa :: Pixabay: diegods72
Panettone
Întotdeauna mi-a plăcut Panettone, dar versiunile cumpărate din magazin nu aveau gustul și textura pe care mi le imaginam.
Ingrediente
- 500 g făină
- 150 g zahăr
- 1 pachet drojdie uscată
- 6 db ou
- 200 g unt
- 1 db Coaja rasă de lămâie
- 1 db Coajă rasă de portocală
- 125 g stafide
- 75 g Coajă de lămâie confiată
- 75 g Coajă de portocală confiată
- 1 vârf de cuțit sare
Ultimele broșuri
Procedura
Se iau făina, zahărul, drojdia și ouăle. Este important ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei, pentru a fi mai ușor de lucrat cu ele.
Începeți să amestecați făina, zahărul, drojdia și ouăle într-un castron mare. Puteți face acest lucru manual, dar dacă aveți un mixer acasă, îl puteți folosi și pe acesta. Aluatul ar trebui să aibă o consistență semi-moale și semi-dură.
După ce aluatul s-a închegat, adăugați untul în porții mici, continuând să frământați. Acest proces durează aproximativ 15 minute.
Apoi se adaugă coaja rasă de lămâie și de portocală, stafidele, coaja de lămâie și de portocală confiate și sarea. Lucrați ușor, dar bine amestecul în aluat.
Lăsați aluatul să crească până când își dublează dimensiunea, aproximativ 1 oră. Trebuie să menționez aici că aluatul trebuie să crească într-un loc cald, așa că, dacă bucătăria dvs. este răcoroasă, puneți aluatul în cuptorul care a fost preîncălzit la 50 de grade și apoi oprit.
Când aluatul și-a dublat dimensiunea, se frământă ușor pentru a elimina aerul, apoi se pune într-o formă de Panettone. Dacă nu aveți una acasă, puteți folosi o formă rotundă de copt cu pereți înalți.
După ce aluatul s-a dublat din nou (aproximativ 1 oră), se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 40 de minute sau până când partea de sus devine frumos aurie.
Când timpul de coacere a expirat, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească complet înainte de a fi tăiată și servită.