Sursa :: Pixabay: Mareefe
Pansament simplu de ulei de măsline cu lămâie pentru salată
Acest dressing cu lămâie și ulei de măsline este unul dintre preferatele mele. Prepararea ei este la fel de ușoară ca o plăcintă, iar gustul proaspăt și picant este incredibil!
Ingrediente
- 1⁄2 ceașcă De ulei de măsline extra virgin
- 1⁄4 ceașcă De suc proaspăt de lămâie
- 2 cuișoare Usturoi, tocat mărunt
- 1 linguriță De muștar de Dijon
- 1⁄2 linguriță de miere
- Sare, după gust
- Piper negru proaspăt măcinat, după gust
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a face suc de lămâi. Țineți cont de faptul că dimensiunea lămâilor variază foarte mult, așa că s-ar putea să aveți nevoie de 1-3 lămâi pentru a aduna 1/4 de cană de suc. Un sfat util este să vă rostogoliți lămâile pe blat înainte de a le tăia, ceea ce vă permite să stoarceți mai mult suc.
Apoi, tocați cățeii de usturoi. Iată un truc ingenios pe care l-am învățat de-a lungul anilor: Zdrobirea cățelului de usturoi cu partea laterală a cuțitului face mai ușoară îndepărtarea pielii.
Luați un castron mic sau un borcan de sticlă cu capac (care este cel mai bun pentru a agita dressingul mai târziu) și adăugați 1/2 ceașcă de ulei de măsline, 1/4 ceașcă de suc de lămâie proaspăt stors, usturoiul tocat mărunt, 1 linguriță de muștar Dijon și 1/2 linguriță de miere. Asezonați cu sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust.
Se bat ingredientele până se amestecă bine. Dacă folosiți un borcan, închideți-l cu capacul și agitați-l puternic. Un alt lucru care îmi place la acest dressing este că poți ajusta gustul după bunul tău plac. Dacă îl vreți mai dulce, adăugați puțină miere; dacă îl vreți mai aromat, mai stoarceți puțină lămâie. Gustați și ajustați în consecință.
Pansamentul tău cu lămâie și ulei de măsline este gata de servit! Stropiți-o peste salatele preferate sau legumele la grătar și bucurați-vă de explozia de arome proaspete. Pansamentul poate fi păstrat în frigider până la o săptămână, așa că nu ezitați să faceți mai mult decât aveți nevoie.