Sursa :: Zoryanchik from Canva
Paste cu pesto și ton
Rețetă pentru paste gustoase cu pesto și ton, care este perfectă ca o cină rapidă.
Ingrediente
- 350 g Paste
- 200 g Ton în ulei de măsline
- 150 g Pesto verde (pesto de busuioc)
- 2 cuișoare Usturoi
- 50 g parmezan
- Sare după gust
- piper negru proaspăt măcinat
- ulei de măsline
Ultimele broșuri
Procedura
Gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj până la \al dente\ (adică până când sunt încă puțin tari).
Între timp, pregătiți tonul. Deschideți conserva de ton și lăsați-o să se scurgă.
Se încălzește puțin ulei de măsline într-o tigaie, se adaugă usturoiul pisat și se prăjește câteva secunde până când devine auriu.
Adăugați tonul în tigaie și rumeniți-l împreună cu usturoiul.
Se gătește la foc mediu câteva minute, apoi se adaugă pesto și se amestecă.
Se gustă și se asezonează cu sare și piper negru proaspăt măcinat, după caz.
Scurgeți pastele, dar adăugați-le în tigaie cât sunt încă fierbinți împreună cu tonul și pesto.
Se adaugă parmezanul ras, se amestecă și se lasă să fiarbă puțin în tigaie pentru a combina aromele.