Sursa :: FB: RECEPTY zdravé FIT
Paste cu sos de morcov și dovleac
Paste perfecte și sănătoase cu sos de morcovi și dovleac, care te vor încălzi și te vor sătura.
Ingrediente
- 400 g Paste
- 2 bucată Morcovi
- 1 bucată Dovleac Hokkaido
- 2 cuișoare Usturoi
- 1 bucată The Onion
- 2 ro Ulei de măsline
- 150 ml Cremă de gătit
- Sare și piper negru pentru asezonare
- Pătrunjel
- brânză tare
Ultimele broșuri
Procedura
Radeți grosier dovleacul și morcovii pe o răzătoare. Cred că îi conferă acestui fel de mâncare o textură specifică și o crocantă pe care nu le-ai obține dacă ai tăia doar legumele mărunt.
Se toacă mărunt ceapa și usturoiul și se prăjesc într-o tigaie cu ulei de măsline până când devin sticloase.
Adăugați dovleacul și morcovii rași, asezonați cu sare și piper și fierbeți acoperit, la foc mediu-mare, timp de aproximativ 20 de minute, până când legumele sunt moi.
În timp ce legumele fierb la foc mic, se fierb pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
La final, se adaugă smântâna în tigaie și se lasă să fiarbă puțin.
Se presară pastele finite cu brânză și se ornează cu pătrunjel.