Sursa :: Yuri Iluhin from Canva
Paste Penne cu sos de roșii
Rețetă pentru niște paste penne cu sos de roșii, rapide și gustoase, de care nu mă satur niciodată.
Ingrediente
- 400 g Penne
- ulei de măsline
- 2 cuișoare Usturoi
- 1 kg Roșii coapte
- sare și piper negru proaspăt măcinat
- busuioc
- parmezan
Ultimele broșuri
Procedura
Se curăță usturoiul și se taie în felii subțiri. Tăiați roșiile în cuburi. Dacă folosiți roșii din conservă, este mai bine să le mixați.
Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie și se adaugă usturoiul. Lăsați-l să se prăjească timp de 1-2 minute, dar aveți grijă să nu-l ardeți, deoarece poate da rețetei un gust amar.
Se adaugă roșiile sau amestecul de roșii și se condimentează cu sare și piper. Se fierbe la foc mic timp de 15 minute sau până când sosul se îngroașă. Adăugați busuiocul spre sfârșitul fierberii sosului, în acest fel își păstrează aroma proaspătă.
În timp ce sosul fierbe la foc mic, gătiți pennele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Aveți grijă să nu fierbeți prea mult pastele, dacă le gătiți "al dente" vor avea o textură mult mai bună.
Se amestecă pennele fierte cu sosul și se lasă să mai fiarbă câteva minute pentru a combina toate aromele.
Înainte de a servi, se presară vasul cu parmezan ras, care conferă sosului o cremozitate și o aromă profundă.