PUBLICITATE

Sursa :: Yuri Iluhin from Canva

Paste Penne cu sos de roșii

Rețetă pentru niște paste penne cu sos de roșii, rapide și gustoase, de care nu mă satur niciodată.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 400 g Penne Adăugat la
  • ulei de măsline Adăugat la
  • 2 cuișoare Usturoi Adăugat la
  • 1 kg Roșii coapte Adăugat la
  • sare și piper negru proaspăt măcinat Adăugat la
  • busuioc Adăugat la
  • parmezan Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Se curăță usturoiul și se taie în felii subțiri. Tăiați roșiile în cuburi. Dacă folosiți roșii din conservă, este mai bine să le mixați.

2. Pasul

Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie și se adaugă usturoiul. Lăsați-l să se prăjească timp de 1-2 minute, dar aveți grijă să nu-l ardeți, deoarece poate da rețetei un gust amar.

3. Pasul

Se adaugă roșiile sau amestecul de roșii și se condimentează cu sare și piper. Se fierbe la foc mic timp de 15 minute sau până când sosul se îngroașă. Adăugați busuiocul spre sfârșitul fierberii sosului, în acest fel își păstrează aroma proaspătă.

4. Pasul

În timp ce sosul fierbe la foc mic, gătiți pennele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Aveți grijă să nu fierbeți prea mult pastele, dacă le gătiți "al dente" vor avea o textură mult mai bună.

5. Pasul

Se amestecă pennele fierte cu sosul și se lasă să mai fiarbă câteva minute pentru a combina toate aromele.

6. Pasul

Înainte de a servi, se presară vasul cu parmezan ras, care conferă sosului o cremozitate și o aromă profundă.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou