Sursa :: angorius from Getty Images
Păstrăv în stil Miller
Păstrăvul în stil morar este unul dintre preparatele mele preferate din pește. Este o rețetă foarte simplă și rapidă, în care se remarcă gustul deosebit al peștelui proaspăt combinat cu un înveliș ușor crocant. Am preparat această rețetă de mai multe ori și a fost întotdeauna un mare succes.
Ingrediente
- 4 ks Păstrăv întreg
- 100 g făină
- 100 ml Lapte
- 2 ks ou
- 100 ml Ulei vegetal
- Suc de lămâie pentru aromă
- sare și piper după gust
Ultimele broșuri
Procedura
Curățați, eviscerați și sărați bine păstrăvul în interior și în exterior. Nu contează dacă peștele este bine sărat, o cantitate suficientă de sare îi va accentua gustul. Dacă păstrăvii sunt mari, îi puteți tăia de-a lungul spatelui pentru o mai bună rumenire.
Se amestecă făina cu laptele și ouăle până se omogenizează. Dacă aluatul este prea gros, adăugați puțin lapte. Dacă este prea subțire, adăugați făină.
Se îmbracă păstrăvii pregătiți în aluat și se prăjesc imediat în ulei încins. Este important să prăjiți peștele la foc mediu pentru ca aluatul să nu se ardă.
Prăjiți păstrăvul pe ambele părți până când devine auriu. După prăjire, îi puteți stropi cu zeamă de lămâie, ceea ce dă o notă de prospețime preparatului.