Sursa :: 4kodiak from Getty Images Signature
Pește în aluat de bere
O rețetă de pește delicios în aluat de bere, gata în jumătate de oră.
Ingrediente
- 4 fileuri Din orice pește
- 1 sticlă Făinuri
- 1 sticlă Bere blondă
- 1 buc Ou
- sare și piper după gust
- Ulei de prăjit
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru început, se prepară aluatul de bere. Într-un castron, se amestecă făina, oul și berea. Adăugați încet berea, amestecând tot timpul pentru a nu se forma cocoloașe. Este foarte important ca aluatul să aibă consistența unui chefir puțin mai gros, dacă este prea gros, mai adăugați puțină bere. Aluatul ar trebui să acopere bine peștele, dar ar trebui să se scurgă și de pe pește, formând un strat subțire.
Se condimentează peștele cu sare și piper, după gust.
Se încălzește uleiul într-o oală. Verificați dacă este bine încins aruncând o picătură mică de aluat în el. Dacă aceasta începe să se prăjească imediat și plutește rapid în sus, atunci uleiul este suficient de fierbinte. Nu puteți supraîncălzi uleiul, deoarece atunci peștele nu va fi bine prăjit.
Se îmbracă fiecare bucată de pește în aluat și se aruncă în uleiul încins. Se prăjește pe ambele părți până când devine auriu.
Puneți peștele prăjit deoparte pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.