PUBLICITATE

Sursa :: Freepik

Piept de curcan copt la cuptor

Această rețetă de piept de curcan copt la cuptor este un fel principal clasic de sărbătoare, condimentat cu rozmarin, salvie și cimbru pentru cel mai suculent și aromat rezultat. Este fără gluten și servește 6 persoane.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 3 lire sterline Piept de curcan cu os Adăugat la
  • 2 tbls ulei de măsline Adăugat la
  • 1 linguriță rozmarin uscat Adăugat la
  • 1 linguriță Salvie uscată Adăugat la
  • 1 linguriță cimbru uscat Adăugat la
  • 1 linguriță sare Adăugat la
  • 12 linguriță Piper negru Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 165°C (325°F) și poziționați un grătar în partea inferioară a cuptorului.

2. Pasul

Clătiți pieptul de curcan sub apă rece și ștergeți-l cu prosoape de hârtie.

3. Pasul

Într-un bol mic, amestecați împreună uleiul de măsline, rozmarinul, salvie, cimbru, sare și piper.

4. Pasul

Frecați amestecul de ierburi peste tot pe pieptul de curcan, asigurându-vă că ajunge și sub piele.

5. Pasul

Așezați pieptul de curcan cu partea cu piele în sus pe un grătar într-o tavă de copt.

6. Pasul

Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 1.5 până la 2 ore, sau până când temperatura internă a părții cele mai groase a pieptului indică 165°F (74°C).

7. Pasul

Scoate curcanul din cuptor și lasă-l să se odihnească timp de 15 minute înainte de a-l felia și servi.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou