PUBLICITATE
Sursa :: Tetiana_Chudovska from Getty Images
Piept de pui cu cartofi în sos de smântână
Această rețetă este un fel de mâncare tradițional maghiar în care puiul și cartofii se combină perfect în sosul bogat și cremos de smântână. Este cina perfectă pentru a fi savurată de toată lumea.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
4
Pui
- 600 g piept de pui
- 2 Căței de usturoi usturoi
- 1 lingură de moca Sare
- 1 lingură de moca piper negru măcinat
Cartofi
- 1 kg cartof
Sos de smantana
- 2 dl Smântână tare
- 100 g brânză
- 1 lingură de moca Ardei
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
90 min.
1. Pasul
În primul rând pregătim ingredientele.
2. Pasul
Curățăm pieptul de pui, îl tăiem cuburi și îl condimentăm cu usturoi, sare și piper.
3. Pasul
Curățăm cartoful și îl tăiem cuburi.
4. Pasul
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
5. Pasul
Într-un vas de copt, straturim cuburile de pui și cartofi.
6. Pasul
Preparăm sosul: încălzim smântâna, adăugăm brânza și condimentele.
7. Pasul
Turnăm sosul gata peste straturile de pui și cartofi din tavă.
8. Pasul
Coacem în cuptorul preîncălzit timp de 1 oră.
9. Pasul
Lăsăm să se odihnească 10 minute înainte de servire.