PUBLICITATE

Sursa :: Tetiana_Chudovska from Getty Images

Piept de pui cu cartofi în sos de smântână

Această rețetă este un fel de mâncare tradițional maghiar în care puiul și cartofii se combină perfect în sosul bogat și cremos de smântână. Este cina perfectă pentru a fi savurată de toată lumea.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4

Pui

  • 600 g piept de pui Adăugat la
  • 2 Căței de usturoi usturoi Adăugat la
  • 1 lingură de moca Sare Adăugat la
  • 1 lingură de moca piper negru măcinat Adăugat la

Cartofi

  • 1 kg cartof Adăugat la

Sos de smantana

  • 2 dl Smântână tare Adăugat la
  • 100 g brânză Adăugat la
  • 1 lingură de moca Ardei Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

În primul rând pregătim ingredientele.

2. Pasul

Curățăm pieptul de pui, îl tăiem cuburi și îl condimentăm cu usturoi, sare și piper.

3. Pasul

Curățăm cartoful și îl tăiem cuburi.

4. Pasul

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

5. Pasul

Într-un vas de copt, straturim cuburile de pui și cartofi.

6. Pasul

Preparăm sosul: încălzim smântâna, adăugăm brânza și condimentele.

7. Pasul

Turnăm sosul gata peste straturile de pui și cartofi din tavă.

8. Pasul

Coacem în cuptorul preîncălzit timp de 1 oră.

9. Pasul

Lăsăm să se odihnească 10 minute înainte de servire.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou