PUBLICITATE
Sursa :: pixelshot from Canva
Piure de cartofi cu mazăre
Este un fel de mâncare simplu, perfect ca garnitură pentru mesele principale sau ca o cină rapidă.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
4
- 1 kg Cartof
- 1 ceașcă Mazăre congelată
- 2 felii Unt
- 1⁄2 căni Lapte
- 1 lingură Săruri
- 1⁄2 linguri Paprika măcinată
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
35 min.
1. Pasul
În prima etapă, curățați cartofii și tăiați-i în bucăți mai mici. Puneți cartofii într-o oală cu apă și fierbeți-i timp de aproximativ 15 minute.
2. Pasul
Între timp, în timp ce cartofii se fierb, pregătiți mazărea. Mazărea congelată este comodă pentru că nu trebuie să fie albită în mod clasic. Pur și simplu se pune într-un bol cu apă caldă și se lasă timp de aproximativ 10 minute.
3. Pasul
Când cartofii sunt moi, se scurg și se țin deoparte. Aruncați untul în oală, adăugați laptele și pasați-i.
4. Pasul
Când terciul este gata, se adaugă mazărea și se amestecă. Se adaugă sare și piper după gust.