Plăcintă cu dovlecel și strat de fructe
Dovlecelul într-o plăcintă este destul de obișnuit. Eu am inventat această rețetă, completată cu un strat de zmeură și coacăze și ciocolată. Și, în plus, fără gluten.
Ingrediente
Adesea
- 250 g dovlecei
- 1 ks banană
- 2 bucată ou
- 40 g proteine de ciocolată
- 20 g cacao
- 50 g De nuci măcinate
- 40 g unt de migdale
- 15 g Miere
- 1 linguriță praf de copt
- 1 Articolul Sodă de bicarbonat de ceai
Stratul de fructe
- 250 g Zmeura coacăze
- 10 g Miere
- 1 Articolul Amidon
- 2 Articolul Pudră de budincă de zmeura
- 10 g Proteina
Glazură
- 100 g Ciocolată caldă
- 2 linguriță ulei de nucă de cocos
Ultimele broșuri
Procedura
Razămăm dovlecelul (nu îl scăpăm de apă) și îl mixăm împreună cu banana.
Amestecăm ouăle cu telul, adăugăm dovlecelul mixat cu banan, untul de migdale, mierea și amestecăm.
Apoi adăugăm ingredientele uscate și amestecăm. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute.
Murele și coacăzele le vom stoarce și le vom pune în oală. Adăugăm miere, amestecăm amidonul în 50 ml de apă și gătim la foc moderat. După un timp, amestecăm pudra de budincă și amestecăm constant. La final, amestecăm proteina în amestec.
În tortul copt, facem găuri cu pompa de orez și turnăm amestecul de fructe peste el.
Topim ciocolata împreună cu uleiul de cocos în cuptorul cu microunde și îl turnăm peste prăjitură.
O punem în frigider să se întărească. 😊