Sursa :: fpwing from Getty Images
Plăcintă cu mere din aluat de iaurt
O plăcintă cu mere crocantă și delicioasă, ușor de preparat. Aluatul este ușor și pufos datorită utilizării iaurtului, iar umplutura din mere proaspete conferă plăcintei dulceață și suculență.
Ingrediente
Aluat
- 2 ceașcă iaurt
- 4 ceașcă făină autogresată
- 1 Lingura praf de copt
- 80 g unt
- 80 g zahăr
Umplere
- 4 Mere
- 1 Lingura Scorțișoară
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 180°C.
Amestecati ingredientele pentru aluat - iaurt, faina, zahar, unt si praf de copt. Framantati un aluat neted si dati-l la frigider sa se odihneasca timp de 20 de minute.
Între timp, cojiți merele, îndepărtați sâmburii și tăiați-le în felii subțiri. Adăugați scorțișoară și amestecați.
Scoateți aluatul din frigider și întindeți-l pe o tavă unsă și presărată cu făină. Distribuiți uniform pe acesta merele tăiate.
Coaceți în cuptorul preîncălzit aproximativ 60 de minute, până când tarta devine auriu-maronie. Înainte de a servi tarta, lăsați-o să se răcească și presărați-o cu zahăr pudră.